Kaassoorten

De verschillende texturen en de unieke smaken van de diverse kazen zijn te danken aan de combinatie van de beste melk, de duur van het rijpingsproces en de variatie aan ingrediënten. Frico maakt gebruik van een aantal productiemethodes die stuk voor stuk resulteren in de beste Nederlandse kazen.

Natuurlijk gerijpte kazen

De meeste Frico kazen zijn de halfharde kazen die natuurlijk gerijpt zijn. Deze zijn behandeld volgens een eeuwenoude traditie. Ze worden opgeslagen in special ontworpen pakhuizen zodat ze kunnen rijpen volgens strikte voorschriften. Dit geeft de zekerheid van hun heerlijke smaak en specifieke karakter.Harde kazen zijn stevige kazen die maanden en soms jaren hebben gelegen om 70% van hun vocht te verliezen. En alhoewel deze kazen meestal geraspt worden gebruikt bij maaltijden, sauzen en salades zijn ze ook heerlijk als hapje tussendoor in combinatie met druiven of zwarte olijven. De scherpte van de smaak bepaalt de kwaliteit van deze harde kazen. En om een optimale smaak te bereiken worden deze kazen na het persen en koken gedurende een lange tijd te rijpen gelegd. Frico Old Dutch Master is een mooi voorbeeld van zo’n harde kaas met een kruimelige textuur.

Bewerkte kaas

Bewerkte kaas wordt gemaakt door de kaas te smelten en deze vervolgens te laten verharden. De kaas kan worden gemaakt door een mix van verschillende soorten kaas. Door de vele variëteiten ontstaat een grote range aan deze kazen.
Door vocht aan de gesmolten kaas toe te voegen ontstaat smeerkaas en door de opnieuw gesmolten kaas te roken produceren we de rookkaas.
De bewerkte kaas van Frico wordt gemaakt van 100% natuurlijke melk en is ideaal voor toepassingen bij maaltijden en wordt ook veel gebruikt voor industriële doeleinden.