De zekerheid van kwaliteit

Frico legt zich elke dag weer toe op het maken van topkwaliteit kazen waarvoor alleen de allerbeste grondstoffen goed genoeg zijn.
Alle Nederlandse kazen moeten aan strenge regels voldoen met betrekking tot vet-, vocht- en zoutgehalte. Onze kwaliteitsinspecteurs toetsen met grote frequentie de kaasproducten alsook de verschillende onderdelen van het productieproces. Kortom, Frico controleert de kaas optimaal gedurende het gehele productieproces: vanaf de koe tot op uw bord.

Frico Goudse kaas draagt het Gouda Holland-kwaliteitszegel

Het Gouda Holland-kwaliteitszegel geeft je de garantie dat de Goudse kaas gemaakt is van melk van koeien op Nederlandse grond, volgens een oorspronkelijk en eeuwenoud Nederlands recept. Ook deze Goudse kazen worden in Nederland op houten planken gerijpt. Niet alleen de melk, maar het hele rijpingsproces is dus van eigen bodem. De Gouda Holland-kaas moet minstens vier weken rijpen om zijn eigen, karakteristieke smaak te krijgen. De duur van de rijping bepaalt de smaak, en die smaak wordt weer gewaarborgd door het vakmanschap en de ervaring van Nederlandse kaasmeesters.

Zo kun je een √©chte Nederlandse Goudse kaas herkennen. Trotser op ons eigen product kunnen we niet zijn! Ga naar de website van Gouda Holland voor meer informatie over het kwaliteitszegel.

Het kaaslabel

Elke kaas heeft een uniek kaaslabel. Hierop staan: het type kaas, de hoeveelheid vet die het bevat, het land van oorsprong, de productielocatie en het serienummer. Dit kaaslabel geeft ook aan dat de kaas voldoet aan de eisen van de Nederlandse wetgeving op gebied van zuivel. De Frico kaas garandeert daarom de hoogste kwaliteit en optimale smaak. 

Prijswinnaar

Frico kaas heeft veel internationale prijzen gewonnen die de heerlijke smaak en hoge kwaliteit bevestigen. Zo werd in 2004 Frico Old Dutch Master met goud bekroond zowel in de eigen klasse maar ook als algemeen wereldkampioen tijdens de World Champion Cheese Contest in Wisconsin (USA).