Koninklijke FrieslandCampina

De Koninklijke FrieslandCampina is een multinational die natuurlijke, voedingsrijke en hooggekwalificeerde zuivelproducten produceert en vermarkt. Smaak, gezondheid, gemak en betrouwbaarheid zijn hierbij de kernbegrippen. 

Werelds

Frico is een merk van de Koninklijke FrieslandCampina. De producten van FrieslandCampina behoren allemaal tot het dagelijkse leven en worden gebruikt door miljoenen mensen in meer dan 100 landen over de hele wereld.Het heerlijke assortiment Frico kazen behoort tot de vele producten van FrieslandCampina die internationaal zo geliefd zijn. 

130 jaar

Al meer dan 130 jaar geeft FrieslandCampina volop aandacht aan de duurzame verwerking van melk naar zuivelproducten. Hiermee geeft het werk aan 21.000 mensen en beschikt het over zo’n 100 productie- en verkoopvestigingen in 25 verschillende landen. 

Zuivelcoöperatie

FrieslandCampina is onderverdeeld in 4 business groepen: Consumentenproducten Europa, Consumentenproducten Internationaal, Kaas & Boter en Ingrediënten.

Het bedrijf is gebaseerd op het coöperatieve model. De 16.000 leden c.q. veeboeren van “Zuivelcoöperatie” FrieslandCampina zijn de eigenaren én de leveranciers van de melk.