Assortimentsgroepen

Wat betekent 20+, 30+ , 40+ op de kaas?

In Nederland geven we het vetgehalte van kaas aan met een percentage. De 40+ kaas is dus vetter dan 30+ en 20+ kaas. Dit percentage drukt het vetgehalte in de zogenaamde droge stof uit. Dit is het totale gewicht van de kaas verminderd met het vocht. Dit vochtpercentage kan namelijk schommelen, omdat de kaas tijdens het bewaren vocht verliest.
Volvette kaas is 60+, 50+, 48+ of 45+. Magere kaas mag niet meer dan 10% vet in de droge stof bevatten. 

Kies hieronder een categorie uit het assortiment

Gouda

Goudse kaas is één van de meest gewaardeerde kazen ter wereld. Dit gaat zover dat zelfs in het buitenland Goudse kaas gemaakt wordt. En die kaas wordt ook weer in Nederland verkocht! Het Gouda Holland-kwaliteitszegel geeft je de garantie dat de Goudse kaas gemaakt is van melk van koeien op Nederlandse grond, volgens een oorspronkelijk en eeuwenoud Nederlands recept. Zo kun je een échte Nederlandse Goudse kaas herkennen. Trotser op ons eigen product kunnen we niet zijn! Klik op het zegel voor meer informatie

100% Nederlandse rijping

Gouda Holland-kaas wordt gemaakt van echte Nederlandse melk. Maar daar blijft het niet bij. Want de kazen worden ook in Nederland op houten planken gerijpt. Niet alleen de melk, maar het hele rijpingsproces is dus van eigen bodem. De Gouda Holland-kaas moet minstens vier weken rijpen om zijn eigen, karakteristieke smaak te krijgen. De duur van de rijping bepaalt de smaak, en die smaak wordt weer gewaarborgd door het vakmanschap en de ervaring van Nederlandse kaasmeesters.

Edam

Edammer kaas is een kleine bolvormige kaas, die van oorsprong gemaakt werd in en om de stad Edam. De bekende kleur van de kaas is rood. Dit komt doordat de kaas wordt verpakt in rode paraffine. De kaas is een 40+-kaas, wat wil zeggen dat in de droge stof 40% vet zit. Bij de Edammer kaas houdt dat een absoluut vetgehalte van 25% in.